Pepřový sprej proti medvědům a psům a útočícím zvířatům

Pepřový sprej proti medvědům a psům a útočícím zvířatům

12. 07. 2024, 08:58

Pepřové spreje obsahují účinné látky, které působí dráždivě na sliznice a kůži útočníka. Nejčastěji používanou látkou je Oleoresin capsicum (OC), což je chemický výtažek z kajenského pepře. OC má několik účinků:

  1. Dočasné oslepení: Při zásahu OC dochází k dočasnému oslepení útočníka, což snižuje jeho schopnost útoku.
  2. Slzení a dušnost: OC způsobuje silné slzení a dráždivý kašel, což omezuje útočníkův zrak a dýchání.
  3. Pálení pokožky: Kontakt s OC způsobuje silné pálení na kůži.

Typy pepřových sprejů proti zvířatům:

Existuje několik typů pepřových sprejů, které jsou vhodné jako ochrana proti zvířatům:

  1. Spreje s větším objemem a dosahem: Spreje s objemem 150 ml až 750 ml mají dosah až 7 metrů a jsou ideální pro odražení medvědů nebo divočáků. I menší pepřáky s menším dosahem spolehlivě působí jako obranný sprej proti psům.
  2. Mlha vs. tekutá střela: Mlha je ideální pro obranu proti psům, protože nemusíte tak přesně mířit. Tekuté střely jsou vhodné pro vzdálenější útočníky a tím pádem předejdete přímému útoku. Je lepší zvíře od útoku odradit. Z tohoto důvodu je výhodnější používat spreje s delším dostřikem.

Je důležité mít pepřový sprej vždy u sebe, protože i ten nejlepší sprej je vám doma k ničemu. Pepřový sprej je efektivní a legální prostředek pro sebeobranu, který může zachránit život. 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.