Ozáření sněhem

Ozáření sněhem

16. 10. 2019, 14:13

Hodně lidí už dnes neví, že vůbec něco jako ozáření sněhem může nastat. Ale je tomu tak. Stane se tak, pokud je krajina zasněžená a nevyčnívají žádně zasněžené části, oko je oslepené slunečním svitem odrážejícího se od sněhu. Na první pohled nemusíte nic zaznamenat,  ale po několika hodinách můžou oči začít bolet, nebo i opuchnout. V některých případech může dojít k zánětu spojivek. Proto ozáření sněhem nikdy nepodceňujte.

Vždy je dobré použít sluneční brýle, pokud u sebe nějaké máte. Když u sebe sluneční brýle nemáte, můžete použít některý z těchto triků. Ta nejjednodušší je potřít si víčka a okolí očí něčím černým, můžete použít třeba fix, uhlík z ohniště nebo maskovací barvu. Jednoduše cokoliv, co vám ztmaví světlo, které přichází do očí. Dále si můžete vyrobit improvizované brýle, například z kusu březového dřeva, do kterého vyříznete malé otvory. Stejně dobře může posloužit i kus tmavé látky, duše z kola nebo třeba plastu.

zdroj: google.com 

Improvizaci se meze nekladou, stačí se trochu zamyslet a na něco určitě přijdete. Rozhodně je lepší si nějaké brýle vyrobit, než zbytečně trpět a možná i v krizových situacích zemřít. Oči jsou nejpoužívanější lidský smysl, myslete na to, že pokud o něj přijdete, budete mít problém.

Příspěvek Ozáření sněhem pochází z Terčík.cz

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen správně fungovat.  Snažíme se vylepšovat služby i díky analýze informací. Nebojte, vše bedlivě střežíme.